Reteta de vedeta. Xonia gateste rar, dar delicios! Cum face ea paste cu rosii la cuptor
• ulei de măsline
• 15 grame cimbru proaspăt
• 4 căței de usturoi
• 1 lămâie
• 500 grame roșii cherry
• 250 grame ricotta
• 320 grame spaghete integrale
• 75 grame rucola
• Oțet balsamic (opțional)
Se stropește ricotta cu uleiul aromatizat și se așează în centrul unei tăvi pentru cuptor. Cu restul de ulei se stropesc roșiile și se asează și acestea în tava, lângă ricotta. Se gătesc in cuptorul fierbinte 40 de minute. Cu 10 minute înainte de a scoate ricotta de la cuptor, se fierb pastele în apa sărată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scurg, păstrând o parte din apa în care au fiert. Se transferă ricotta pe o farfurie. Roșiilor li se îndepartează codițele dacă sunt încă atașate, se adaugă puțin din apă în care au fiert pastele în tava cu roșii, amestecând cu o lingură din lemn pentru a desprinde eventualele bucăți arse.Se adauga spaghetele in ă se adaugă sare și piper și se amestecă bine.
Pont: Spaghetele se stropesc cu suc de lămâie
Sfatul bunicii: Se rupe ricotta bucăți și se așează peste spaghete, împreună cu rucola și eventual, oțet balsamic.